Online

  • Gäster2
  • Medlemmar0
  • Medlemmar5
  • Nyaste medlemmen
  • totalt antal registrerade medlemmar5
  • flest online någonsin:32
26 maj 2013 : 12:53 Inlagd av Diktatorn Kommentarer: 0 Visningar: 114
leffe_gitarr.jpg
Många nya trevliga bekantskaper stiftades i går.

Image7Många nya trevliga bekantskaper stiftades i går. Stället ”SKÅL” och dess personal samt bandet Ligisterna som vi fick äran att dela scen med. De var precis så bra som jag fått höra innan och jag hoppas vi kan hitta fler tillfällen framöver då vi får dela scen med dem igen. Bra med folk kom det också även om vi också delade kvällen med en Champions League final, där fel lag uppenbarligen vann. Innan jag kommer till att skriva om gigget så måste jag berätta lite om hur saker var när vi var unga.

 Inget
08 mar 2013 : 07:33 Inlagd av Diktatorn Kommentarer: 0 Visningar: 79
DSC07290.JPG.jpg
Vilken fantastisk och historisk kväll det blev!

DSC07209Vilken fantastisk och historisk kväll det blev!

Även om nu alla kanske inte hann komma till 20:00 då vi öppnade så var det ändå skapligt mycket folk redan en timme efter dörrarna slogs upp. Alla förutsättningar var de bästa. Två fantastiska ljudkillar (tack Chris och Bralle) som såg till att vi (DERBY STHLM) fick spela med det BÄSTA scen ljudet jag tror jag varit med om. Det var en fröjd att spela och för en gång skull höra allt. Tycker vi gör ett av våra bättre gig. En nyhet i låtsettet var KG låten Vildjuret som vi spelade, jubilarerna till ära vilken vi tyckte svängde riktigt bra. Den kanske vi lirar igen. Sedan fick även nya låten PlusMinusNoll en luftning.

Vill även passa på att tacka Beatbutchers som hjälpte oss kränga skivor. 10 sålda om jag inte blivit felinformerad. Inte illa. Vi jobbar oss närmare skivsläpp nr 2.

Det är så jävla kul att se och höra gamla Infernovännen Roger Karlsson när han briljerar med sina alster. Vilken fantastisk låtskrivare och vilket härligt band han fått tag i. Blir att lägga till hans låtar i Spotify-spellistan framöver. Känns lite som cirkeln sluts när man står där och lyssnar på Roger. Det har ju trots allt runnit lite vatten under broarna sedan vi delade scener på 80-90 talet.

DSC07103Kvällens peak…

om vi bortser från Köttgrottorna nu, var ändå Johan Johansson. Han behöver väl knappast fler lovord men äras de som äras bör. Jag hör väl till en av de få som tyckte John Lenin och hans nyare alster var och är roligare än Strindbergs. KSMB behöver jag väl inte kommentera. Det vore ju som att ta hammaren från snickaren. Även om hans set var typ 10 låtar kort, så han lyckades pricka rätt i mina öron när det gällde låtval och som han levererade….! Jag får gå år tillbaka för att hitta ett bättre gig. Det känns äkta när Johan framför de gamla låtarna från tonåren. Han gör det med en passion som gör det trovärdigt. Det är mer än vad man kan säga om andra som försökts sig på liknande utan att bli ett coverband på sig själva. Att sedan hans sololåtar håller samma kvalitet gör ju inte heller ont. VA?

Så till kvällens huvudevent.

Köttgrottorna var på ett sprudlande humör och som en gammal Wurlitzer så spottade de ur sig hit efter hit. Hur kan dessa oldies komma ihåg så många låtar? Det var ett historiskt ögonblick där gamla KG medlemmar äntrade scenen en efter en. Valen och Jörgen fick båda sina låtar att briljera på, vilket de gjorde med bravur. På scenen med KG fanns även representanter från både Coca Carola och Charta 77. Ni som inte var där skall veta att ni missade ett KG-gig som MÅSTE vara ett av de bästa. Det säger jag utan att ha sett alla. Att dessa vänner fortfarande levererar med samma glöd som för 20-30 år sen är helt ofattbart. Det är sånt som inspirerar när man själv känner hur åldern tar ut sin rätt efter att ha burit förstärkare nerför trapporna på Snövit… KG har gjort det nästan 10 år längre! RESPEKT!

Vi gratulerar Jubilarerna ännu en gång och tackar för att vi fick vara med och bidra till en historisk kväll. Tack alla som var med och såg till att Köttgrottorna fick den hyllning de förtjänar!

Kram på er och nu fortsätter vi kampen för att avsätta Alfons 2014…

/DERBY STHLM

 Inget
24 feb 2013 : 13:57 Inlagd av Diktatorn Kommentarer: 0 Visningar: 90
5685.jpg
Nu ser vi fram mot spelningen på Köttgrottornas 30-årskalas på Debaser slussen.

Nu ser vi fram mot spelningen på Köttgrottornas 30-årskalas på Debaser slussen. Det kommer bli kanon att få gästa scenen när ett av våra favoritband firar sin födelsedag. Lita på att vi kommer att vara taggade. Biljetter till kalaset hitar ni här: KÖP BILJETT!

 Inget
03 jan 2013 : 05:33 Inlagd av Diktatorn Kommentarer: 0 Visningar: 87
derbyskivan21halffront_1024x775.png
DERBY STHLMs platta "Den Moderna Tidens Pirater" kan beställas på 2 sätt f.n.

CdboxshotDERBY STHLMs platta "Den Moderna Tidens Pirater" kan beställas på 2 sätt f.n. Dels via Bengans skivshop:(Se länk) http://www.bengans.se ...eller så närvarar ni vid något av de gig vi genomför och köper den där..

God Fortsättning önskas från oss!

/DERBY STHLM

 Inget
31 dec 2012 : 16:44 Inlagd av Diktatorn Kommentarer: 0 Visningar: 99
video14.jpg
...och DERBY STHLM vill passa på att tacka alla som vi spelat med, spelat för och som har spelat oss.

Derby Walla Scen2...och DERBY STHLM vill passa på att tacka alla som vi spelat med, spelat för och som har spelat oss.

Vi ses 2013 på ett spelställe nära dig.

Tack!! /DERBY STHLM

 Inget
14 okt 2012 : 13:26 Inlagd av Diktatorn Kommentarer: 0 Visningar: 73
klaegg2.jpg
Vilken kväll.

Image7Vilken kväll. Jag tror vi alla kan hålla med om att den kommer bli historisk. Vi visste att det skulle bli mycket folk men även där så överträffades förväntningarna. ROQ som för kvällen hade en ny personal som vi inte kände sedan tidigare, visade åter igen att de har en policy att se till att dess gäster skall må bra. Börjar bli en stående fras, men det måste ändå nämnas… ROQ’s personal är världsklass! Vi blev också serverade en ljudkille av rang, Ludde som till vardags rattar ljudet till storheter som ”Di’ sma under jordi”, gjorde ett helt fenomenalt jobb att hålla reda på alla de band som äntrade scenen. Att sedan Ludde visade sig vara en jävligt trevlig och kul kille gjorde ju inte saken sämre. Ludde är alltid välkommen att ratta ljudet åt oss igen. Stort tack Ludde för din sköna humor och engagemang!Leffe, som jobbat hårt med att få logistiken att funka, måste vara tok-nöjd. Även om banden hade lite svårt att lyda regeln max 2-3 låtar / kupp-band (ere punk så ere) så lyckades vi sånär hålla den uppsatta tidsplanen, tyvärr lite på bekostnad av den tid som vår fantastiska DJ (Putte-klägg) skulle ha haft. Nåväl… På den tiden Putte fick så visade han verkligen att han är en super DJ. Jag var lyrisk under hans DJ slottar, då han lät favoritlåtarna flöda ut ur systemet, smakfullt avvägt så varvade han klassiska punkhits med grooviga Reggae/Roots/SKA klassiker. Nästa event så kommer vi ge Putte mer tid. Jättetack Putte! Och så till alla de band som var med och förgyllde kvällen.

 Inget
12 aug 2012 : 09:20 Inlagd av Diktatorn Kommentarer: 0 Visningar: 40
run.jpg
Jag erkänner...
RunpnetozJag erkänner... Detta var nog första gången som jag känt mig lite nervös inför ett gig och jag tror att även de andra killarna håller med. Allt kändes liksom så fel på något sätt. Ingen hade ens hört talas om platsen vi skulle till... Åkers Runö.
Vi hade placerats i en närmast morbid lineup av band, inklämda mellan Panetoz och Patrik Isaksson. Vi hade inte heller våra kära Hiwatt-förstärkare med oss, som brukar hjälpa oss när det hettar till. Vi hade fått information om att det skulle finnas Marshall stärkare på plats, så vi chansade och tog bara med oss gitarrerna. När vi efter en timmes skumpandes och promenerande rakt ut i spenaten väl kom fram till festivalen så stod där 2 st Laney förstärkare... I det ögonblicket var jag helt säker på att detta skulle bli en mardröm.. Men tänk så fel jag hade där!

 

 Inget
07 jul 2012 : 10:37 Inlagd av Diktatorn Kommentarer: 0 Visningar: 107
dustward.jpg
Då har det blivit dags för DERBY att gå in i Dustward studio för att spela in debutskivan.

DustwardDå har det blivit dags för DERBY att gå in i Dustward studio för att spela in debutskivan. En fem-spårs skiva är det tänkt att bli. Vi ska försöka hålla er uppdaterade om vad som händer i studion. Vi hörs!!

 Inget
28 maj 2012 : 12:32 Inlagd av Diktatorn Kommentarer: 0 Visningar: 79
derby_walla_scen.jpg
Här följer en lista på de personer som tecknat medlemsskap!
Här följer en lista på de personer som tecknat medlemsskap! Ni som inte gjort det kan följa denna länk:
http://www.wallascen.nu/polare
1. DERBY STHLM
2. Ulf Andersson
3. Turbo Hellman

 Inget
17 maj 2012 : 09:07 Inlagd av Diktatorn Kommentarer: 0 Visningar: 57
derby_44.jpg
Vi hade i vanliga fall sagt nej till detta gig, då vi bestämt oss att ta en paus för skivinspelning, men när Tompa Eken ringer och ger oss en sådan hedervärd slot så kan man inte tacka nej.
Vi hade i vanliga fall sagt nej till detta gig, då vi bestämt oss att ta en paus för skivinspelning, men när Tompa Eken ringer och ger oss en sådan hedervärd slot så kan man inte tacka nej. Jag hoppas verkligen att så många som kan tar sig tiden att närvara för jag kan garantera en helröjjig afton.
 Inget

Hitlåtar

Inga kommentarer ännu